1 jul

Fritidskläder

Ju äldre man blir desto mer slutar man bry som om att klä sig snyggt och väljer hellre att klä sig funktionellt. Idag kan det till och med vara moderiktigt att bära fritidskläder och därför tänkte vi ge dig en kort genomgång av vilka olika sorters funktionella kläder som finns. Du kan köpa fritidskläder i fysiska butiker, men även i de som säljer kläder online. Med det sagt är det dags för oss att berätta mer om vilka olika sorters fritidskläder som finns.

Ytterkläder

Vi börjar med att prata om ytterkläder. Att ha rätt sorts ytterkläder är viktigt om du ska vistas utomhus eftersom det är där vi utsätts för regn, vind, kyla och snö. Det finns många bra jackor som skyddar dig från allt detta. Det finns till exempel vindjackor som skyddar dig mot vinden och tunnare jackor som kan vara sköna att ha på sig när det är varmt ute. Det som skiljer vanliga jackor från friluftskläder är att dessa jackor är bättre utrustade med fickor som kan vara högst användbara när du är ute på tur.

Förutom att det finns jackor så finns det också en hel del bra byxor. Om det regnar eller snöar ska du överväga att köpa ett par täckbyxor. Det finns både täckbyxor som är tunna och håller dina ben torra från regnet och tjocka täckbyxor som håller dig varm när det är kyligt.

Byxor

Det finns många bra byxor som är speciellt anpassade för friluftsliv. Dessa byxor brukar oftast vara av ett lite mer tåligare material och är tjockare. Dessutom så snålar tillverkarna sällan med fickor, vilket gör att typiska friluftsbyxor har en hel del fickor där du kan förvara dina saker. Dessa byxor har blivit allt mer trendiga och de kommer i många olika färger och modeller. Om du letar efter en friluftsbyxa du kan ha på sommaren finns det byxor med avtagbara ben, vilket är praktiskt om det skulle bli varmt.

Överdelar

När du besöker en butik som säljer fritidskläder kommer du att märka att det finns en hel del olika överdelar att välja bland. En överdel som blivit modern att använda både till vardags och när du ska ut i naturen är en overshirt. En overshirt är en skjorta som man tagit fram i ett tjockare material, vilket gör det möjligt för dig att vara moderiktig och varm samtidigt. Sedan finns det en hel del olika överdelar att välja på. Det kan vara en bra idé att ha på sig flera lager av överdelar om det är kallt. Då är det enklare att ta av sig om du skulle bli varm.

Skor

Sist men inte minst så har vi det vi bär på fötterna när vi vistas utomhus: skor. Det finns många bra skor att välja bland som är skapade för de som gillar att vistas ute i naturen och gärna går på upptäcktsfärder i olika terränger. Det finns till exempel kängor som är både rejäla och värmande. Men det finns också enklare skor som sitter mer lätt på fötterna och är mer svala.

thunderstruck