18 mar

Ytterplagg som håller dig varm i vinter

Att klä sig rätt under den svenska vintern är inte alltid det lättaste. Det gäller att hålla sig tillräckligt varm och samtidigt hålla stilen. Det går att hitta ytterplagg som är både varma och snygga. Ett exempel är en stilfull rock i ett skönt material som ull. Det är ett plagg som både håller dig varm och går att styla till det mesta. Om du inte vill riskera att tröttna på den är det en fördel att välja en färg som svart eller grått. Har du dessutom en skön tröja under kommer du klara även de tuffaste vinterdagarna utan problem.

Dunjackor

Dunjackan är en klassisk vinterjacka som går att bära hela vintern. Den finns i flera olika färger och är ett säkert kort både för damer och herrar. Varumärket parajumpers är ett bra alternativ om du vill ha en snygg och hållbar jacka som håller dig varm. Deras förebild är räddningspatrullen i Alaska så du kan räkna med att jackorna klarar även hårt vinterväder. Oftast är det bättre att köpa en lite dyrare jacka som håller i flera säsonger. Då kan du även vara säker på att den håller värmen även efter ett antal tvättar. Just Parajumpers har både långa och korta modeller så du kan välja den som passar bäst efter tycke och smak.

Fodrade kappor

Ett annat alternativ under vintern är att satsa på en fodrad kappa. Eftersom de är lite längre lite i modellen kommer du vara bra rustad för vintern. Många kommer med snygga detaljer så som quiltat tyg eller fuskpäls. De finns även i varierande prisklasser så du kan välja en modell i förhållande till din budget. Om du vill sticka ut från mängden kan du välja en grön eller annan färgglad modell som lyser upp i vintermörkret.

Klä dig i lager-på-lager

Förutom att välja rätt ytterplagg måste du även tänka på vad du tar på dig under. Under riktigt kalla dagar räcker det inte bara att ha en varm jacka utan du måste även vara välklädd under. Lager-på-lager är en välbeprövad metod som alltid fungerar. Du kan till exempel bära ett underställ som andas längst in på kroppen och sedan bygga på. Ta hellre på dig en tröja för mycket än för lite. Det är mycket enklare att klä av dig ett plagg än att upptäcka att du fryser när du är ute. Komplettera med en bra mössa och vantar och du är mer än redo för vintern.

thunderstruck