Stilrent mode för barn och ungdomar

Stilrent mode för barn och ungdomar

Det kommer en tid när barnen blivit lite äldre och börjar intressera sig för vilken typ av kläder de har på sig. Deras smak kan dra iväg åt många olika håll, men en del känner sig väldigt bekväma i en stilren, snygg och enkel klädstil. En stor fördel här är att ni kan hitta märkeskläder som kommer hålla i många år och som samtidigt aldrig blir omoderna.

Ge vidare utväxta kläder

Det kan tyckas motigt att betala mer för märkeskläder när barnen fortfarande växer, men eftersom många är gjorda i riktigt bra kvalitet kommer de hålla länge vilket betyder två saker. Först och främst kan yngre syskon ärva riktigt fina kläder från Polo Ralph Lauren för barn, och som småsyskon är det långt ifrån alltid som ärvda kläder fortfarande känns nya, så det här är ett riktigt plus. Har ni bara ett barn kan ni, när hen har växt ur kläderna, även göra någon annan riktigt glad genom att skänka kläderna till en second hand-butik. Även om du har lagt ut mer pengar än vanligt på just de här plaggen kommer det vara en väldigt fin känsla att faktiskt kunna ge vidare även kvalitetskläder, och den som får dem kommer bli oerhört glad. Så länge kläderna fortfarande är hela och rena kommer du kunna glädja någon annan, vilket alltid kommer göra det värt pengarna du betalade.

Viktigt att lära sig om pengars värde

Det är alltid viktigt att göra våra barn medvetna om pengars värde, och blir de tidigt vana vid att bära dyrare kläder, få fler och dyrare leksaker och att ofta få sådant de vill ha, blir vårt ansvar som föräldrar ännu viktigare. Vi måste vara medvetna om vad vi vänjer våra barn vid, och tar de en dyrare livsstil för given måste vi finnas där och sätta bra exempel, och guida dem till att förstå hur pengars värde fungerar. Det är viktigt att lära sig att inte spendera över sina tillgångar och att man måste tjäna pengar och ta vara på dem, istället för att bara anta att de finns där – hos föräldrarna eller i deras egna ägo. Är barnen lite äldre kan det till exempel vara en viktig lärdom att tjäna ihop tillräckligt för att kunna köpa snygga märkeskläder för egna pengar.

writers