Armani

Armani

Armani är ett modernare modehus som först och främst riktar sig till män. Främst är man känd för sina mycket eleganta kostymer som är eftersökta av många affärsmän, och kvinnor.

Historien bakom företaget är något höljt i dunkel. Enligt en populär historia sålde vännerna Giorgio Armani och Sergio Galeotti sin begagnade bil, en Volkswagen, för att få ihop pengar till ett startkapital. Denna historia är kanske mest inspirerande men det finns andra som påstår att startkapitalet var 100 000 dollar vilket knappast är vad någon får betalt för en begagnad bil. Framförallt inte 1975 när Armani grundades.

Armani var några av de första modeskaparna som insåg hur viktiga kändisar var som reklampelare och därför riktade man sig tidigt mot Hollywood. Företagets kläder har setts i många kultförklarade filmer som exempelvis Amerikan Gigolo, Batman från 1989 och Pulp Fiction. Det var även Armani som låg bakom de ikoniska, pastellfärgade, kostymerna i filmen Miami Vice.

I dag ägnar sig Armani inte bara åt klädskapande utan tillverkar även accessoarer, smycken, klockor och mycket annat som bland annat skor, choklad och blommor. Man driver dessutom ett flertal olika caféer, restauranger och till och med en egen nattklubb.

writers