Handla miljövänligt mode

Handla miljövänligt mode

Om du tycker om skönhet och mode, men samtidigt vill leva på ett snällare sätt för vår planet, så kan du behöva förändra dina inköpsvanor. Det går alldeles utmärkt att både klä sig snyggt och mer miljövänligt på en och samma gång.

Mode och skönhet

Vi bryr oss alla om hur vi klär oss och hur vi ser ut. Naturligtvis vill vi känna oss fräscha och snygga, samtidigt som vi vill minska på våra klimatavtryck. Vi trivs bättre om kläderna sitter bra, och huden och håret mår bra. Om du förresten vill ta hand om din hud och ditt hår lite extra då kan du använda Apohem rabattkod för att beställa enkelt hem allt som du behöver. Det kan vara bra, särskilt i coronatider.

Handla medvetet

Det första som du bör göra är att handla medvetet. Köp bara kläder som du kommer att använda under flera år. Du spar både miljö och dina egna pengar genom att köpa kvalitet, istället för att köpa en massa billiga plagg om och om igen. Idag finns det också mycket mode i återvunnet material och ekologisk bomull.

Second hand

Att handla på second hand har blivit riktigt trendigt. Genom att handla på second hand behöver inte nya kläder produceras, utan du ger miljön en chans att återhämta sig. Du får också ett mer unikt mode genom att handla på second hand, istället för att se likadan ut som alla andra.

writers